Om ungTEKSTakerhus: Pilotprosjekt 2016/2017

ungTEKSTakershus er et kunstprosjekt der målet er å inspirere aldersgruppa 15 – 25 i Akershus til å ta i bruk teatret som uttrykksmiddel. Prosjektet er født ut fra en tanke om at ungdom har stemmer, historier, meninger og observasjoner som er sterke, tydelige, kreative og ikke minst viktige å høre.

Akershus Teater mener teatret er et av demokratiets viktigste forum, fordi det er tuftet på medfølelse og samvær i teaterrommet. Vi er derfor opptatt av at ungdom i vår region skal oppleve at teatret er deres plattform.

Pilotprosjektet finner sted fra høsten 2016 til våren 2017.

UngTEKSTakershus  UngTEKSTakershus_A3_plakat

Klikk på bildene for full størrelse. 

Hva er prosjektet?

Første fase: Samarbeid med videregående skoler

Vi begynner prosjektet i samarbeid med noen av de videregående skolene i fylket, og gjennomfører teaterstunt i bybildet, kurs i scenetekst og lesningskvelder.

Andre fase: Konkurranse med profesjonelt manuskurs som premie!

Deretter vi åpner prosjektet opp for alle skrivelystne i aldersgruppa 15-25 og utlyser konkurranse der seks heldige vinnere får delta på et fem måneders manuskurs der de utvikler hver sin scenetekst (søknadsfrist: 30. september 2016). Alle de ferdige tekstene gis ut i bokform, og Akershus Teater setter opp to av tekstene som profesjonell produksjon.

Om du ønsker å kjøpe boka kan du kontakte Akershus Teater.

Målet er å…

  • Produsent: Akershus Teater
  • Prosjektleder: Øystein Ulsberg Brager
  • Skuespillere i produksjonen: Evelyn Rasmussen Osazuwa, Minken Fosheim og Peder Opstad
  • Jurymedlemmer i manuskonkurransen: Shabana Rehman (tekstforfatter og komiker), Josef Yohannes (mannen bak tegneserien «Urban Legend»), Agate Øksendal Kaupang (dramatiker og forfatter), Bo Anders Sundstedt (teatersjef ved Akershus Teater), Siri Seljeseth («Unge lovende») og Øystein Ulsberg Brager
  • Samarbeidspartnere: Dramatikkens hus, Jessheim VGS, Lillestrøm VGS, Ski VGS, Bærum Kulturhus, Ullensaker Kulturhus, Lillestrøm Kultursenter, Ås Kulturhus, Kulturbanken Kreti og Pleti, Rådstua Teater, Scenekunstbrukets Unge Stemmer, Nittedal Ungdomsskole
  • Støttepartnere: Skedsmo Kommune, Nittedal Kommune
  • Illustrasjoner: Anders Pedersen

Meld deg på nyhetsbrev

Top