BARNAS TEATERLØRDAG

På barnas teaterlørdag blir det hver uke spennende og morsomme teateropplevelser for barn. Et sted hvor fantasien får blomstre, latteren sitter løst og spenningen er rett rundt hjørnet.

10. november: LYDVINGENS LYDLØSE OPPDRAG – KJØP BILLETT
I «Lydvingens lydløse oppdrag» møter vi superhelt og lydekspert Lydvingen. Gjennom sine mange oppdrag fyller han fjøsene med lyd, trafikken med støy, og verden med latter! Men en dag får Lydvingen et merkelig oppdrag – et oppdrag helt utenom det vanlige…

Lyder er en rolig mann, med et rolig tempo, og som liker ro og stillhet i livet sitt. Han er gift med Lydia, en energisk kvinne, med et høyt tempo, og som skravler altfor mye og altfor fort. I tillegg har Lyder en sleskete nabo som snakker altfor høyt, og som dukker opp altfor ofte. Hva gjør man hvis man er omgitt av for mye mas og bråk, og det eneste man ønsker er stillhet? Og hvem kommer susende til unnsetning når Lyder roper ut sin frustrasjon? Lydvingen selvfølgelig!

 

17. november: LILLE BLÅ OG SPILLEDÅSEN – KJØP BILLETT
Lille Blå er et underfundig lite skogtroll; knall blå fra nesetipp til halestuss, men for øvrig helt lik deg og meg. Den eneste forskjellen er kanskje at han er enda mer glad i bløtkake med blåbærsyltetøy enn oss, skjønt hvem vet? Lille Blå sitt hus finner du i et værslitt eiketre, like ved der du bor. Hvis du ikke har oppdaget døra hans, er det bare fordi du ikke har sett godt nok etter. I så fall er det en trøst at du kan møte ham i Dårekisten Teater.

I denne forestillingen får Lille Blå sin nabo og venn, hunden Voff et spennende brev. Postbudet er under veis med en pakke. Innholdet er ukjent så fantasien får fritt spillerom. Men enda viktigere enn pakkens innhold er avsenderens identitet, og når den blir kjent, snus livet i den lille skogen fullstendig på hodet.

 

24. november: GEITEKILLINGEN SOM KUNNE TELLE TIL TI – KJØP BILLETT
Geitekillingen som kunne telle til ti er en av Alf Prøysens mest kjente og kjære fortellinger for barn.

Forestillingen fremføres som musikalsk fortellerteater, og kommuniserer direkte med publikum gjennom en berg og dalbane av fysiske ablegøyer, verbale blomster og matematiske krumspring. Klarer vår helt å telle til ti der han roter seg ut på landet, eller må publikum komme ham til unnsetning?

En forestilling om det å være annerledes og om å kjempe for egne ideer, selv når overmakten er stor.

 

 

 

  • Arrangør: Akershus Teater og Lillestrøm Kultursenter
  • Tispunkt: 13:00
  • Sted: Lillestrøm Kultursenter
Top