Om ungTEKSTakershus

ungTEKSTakershus er Akershus Teaters satsning på unge dramatikere. Det er et kunstprosjekt der målet er å inspirere ungdom og unge voksne til å ta i bruk teatret som uttrykksmiddel. Prosjektet er født ut fra en tanke om at ungdom har stemmer, historier, meninger og observasjoner som er sterke, tydelige, kreative og ikke minst viktige å høre. Akershus Teater mener teatret er et av demokratiets viktigste forum, fordi det er tuftet på medfølelse og samvær i teaterrommet. Vi er derfor opptatt av at ungdom i vår region skal oppleve at teatret er deres plattform.

Aktivitet
ungTEKSTakershus har en rekke forskjellige aktiviteter. Sjekk rullegardinmenyen og lista under for noen av de viktigste tingene vi holder på med:

Fra og med høsten 2018 får ungTEKSTakershus sitt eget lokale på Akershus Teater i Lillestrøm Kultursenter. Dette er vår hub der det foregår lesninger, forestillinger, kurs, workshops med mer. Følg med på det vi foretar oss, kanskje skjer det noe du har lyst til å være med på? Ta også gjerne kontakt om du trenger et lokale eller ønsker å arrangere noe som kunne passe inn hos oss. Vi ønsker å samarbeide med mange forskjellige aktører for å fylle vår nye kulturarena med aktivitet, ikke bare skriving, men også andre kunst- og kulturaktiviteter og opplevelser for et ungt publikum.

Hvem er vi til for?
De fleste av våre aktiviteter egner seg for deg som er tenåring eller tidlig i tjueåra, mens andre aktiviteter (som skriveoppholdet) retter seg mot deg som kanskje er midt i tjueåra (eller som kanskje til og med har bikka tredve!). Vi er ganske runde i kantene når det kommer til definisjonen av «ung». Det viktige for oss er å møte deg på ditt nivå, for å gi skreddersydd input i forhold til hvor du er i din personlige utvikling som skrivende menneske!

Hvem driver ungTEKSTakershus?
ungTEKSTakershus ledes av sceneinstruktør og manusforfatter Øystein Ulsberg Brager, med forsterking fra dramaturg Hilda Levin høsten 2018. Du når oss på ungtekst(a)akershusteater.no

 

 

 

 

Mer info
Følg gjerne ungTEKSTakershusInstagram og Facebook.
For presseinfo og pressebilder klikk her.
Les om pilotprosjektet i 2016/2017 ved å klikke her. 

  • Prosjektleder: Øystein Ulsberg Brager
  • Dramaturg (høst 2018): Hilda Levin
  • Illustrasjoner: Anders Pedersen
  • Headere og logodesign: Frans Friis
  • Støttet av: Akershus Fylkeskommune
Top